35 lei TVA inclus
Descriere: Pom de vigoare medie. Soi rezistent la boli, seceta si ger. Fructul de marime mijlocie, de culoare galben cu pete rosiatice pe partea insorita. Pulpa este crocanta, fara sa se prabuseaca la maturitatea de consum, colorata rosu- sangeriu, iar fructele sunt foarte dulci si aromate. Fructele se pot pastra si consuma in stare proaspata cel putin o luna dupa recoltat, iar pentru industrializare se preteaza foarte bine la compoturi si nectar.
Etapele care trebuiesc parcurse la plantarea pomilor fructiferi sunt următoarele:
Săpatul gropilor – la 40x40x40cm in teren desfundat, pana la 60x60x40cm in teren nedesfundat.
Fasonarea constă în eliminarea rădăcinilor vătămate, reîmprospătarea radacinilor prin scurtarea vârfurilor la cele lungi.
Mocirlirea se realizează prin introducerea sistemului radicular într-un amestec de consistenţa smântânii realizat din pământ, bălegar proaspăt de bovine şi apă.
Plantatul propriu-zis: se azeaza pomul in groapa, se pune pamantul peste radacini, astfel incat toate radacinile pomului sa fie acoperite cu pamant si se taseaza bine solul, ulterior se uda cu cca. 10 litri apa. Puncul de altoire al pomului trebuie sa ramana la nivelul solului.
Ing Boja Marieta 0733 925 472
Ing Roman Paula 0725 924 293
Dr.Ing.Roman Marius 0722 519 934
magazin@pepinierele-roman.ro
www.pepiniereleroman.ro
www.pomifructiferi.com
Copyright 2022 © www.pepinierele-roman.ro