Reducere 14%
30 lei TVA inclus
Descriere: Moșmonul este un pom fructifer mic care ajunge până la 2, 5 m înălțime și 1,8 m lățime. Este autopolenizator și poate fi crescut în climatele reci, rezistând până la – 29 de grade. Este un pom mic care face niște flori albe aspectuoase care seamănă mai degrabă cu niște trandafiri sălbatici și se dezvoltă la capătul unui mănunchi de frunze deja deschise. Intra repede pe rod, din anul 2 de la plantare si rodeste abundent si constant.Fructele de mosmon sunt astringente si, in cazul in care sunt tari, se lasa in copac la copt pana se inmoaie si capata o aroma completa. Fructele cand incep sa se coaca, dobandesc o culoare asemanatoare cu cea a zaharului brun. Fructele hibride de mosmon sunt delicioase si cresc pana la dimensiunea unei prune mari, la temperaturi foarte scazute in timpul iernii. Fructul se mai foloseste si la pregatirea conservelor, la siropuri, tarte si jeleu. Ceaiul facut din fructele de mosmon este bun pentru ficat, pentru rinichi si pentru vedere. Moșmoanele se culeg târziu, după prima brumă sau sunt lăsate în copac până prind o culoare arămie și se înmoaie.
Etapele care trebuiesc parcurse la plantarea pomilor fructiferi sunt următoarele:
Săpatul gropilor – la 40x40x40cm in teren desfundat, pana la 60x60x40cm in teren nedesfundat.
Fasonarea constă în eliminarea rădăcinilor vătămate, reîmprospătarea radacinilor prin scurtarea vârfurilor la cele lungi.
Mocirlirea se realizează prin introducerea sistemului radicular într-un amestec de consistenţa smântânii realizat din pământ, bălegar proaspăt de bovine şi apă.
Plantatul propriu-zis: se azeaza pomul in groapa, se pune pamantul peste radacini, astfel incat toate radacinile pomului sa fie acoperite cu pamant si se taseaza bine solul, ulterior se uda cu cca. 10 litri apa. Puncul de altoire al pomului trebuie sa ramana la nivelul solului.
Ing Boja Marieta 0733 925 472
Ing Roman Paula 0725 924 293
Dr.Ing.Roman Marius 0722 519 934
magazin@pepinierele-roman.ro
www.pepiniereleroman.ro
www.pomifructiferi.com
Copyright 2022 © www.pepinierele-roman.ro