Reducere 33%
20 lei TVA inclus
Descriere: Pom de vigoare mijlocie, foarte rezistent la boli și dăunători. Fructul este mare, spre foarte mare, acoperit cu pieliță subțire ce capătă la maturare un echilibru plăcut de verde și roșu. Pulpa alb gălbuie, cărnoasă, dulce si aromată, cu o notă delicată de aciditate, gust și aromă într-un echilibru ce dau unicitate acestui măr. Fructele se pot păstra câteva săptămâni la frig, dar trebuie culese cu câteva zile înainte de maturarea de consum, iar pentru consum in stare proaspătă se adună direct în pom.
Etapele care trebuiesc parcurse la plantarea pomilor fructiferi sunt următoarele:
Săpatul gropilor – la 40x40x40cm in teren desfundat, pana la 60x60x40cm in teren nedesfundat.
Fasonarea constă în eliminarea rădăcinilor vătămate, reîmprospătarea radacinilor prin scurtarea vârfurilor la cele lungi.
Mocirlirea se realizează prin introducerea sistemului radicular într-un amestec de consistenţa smântânii realizat din pământ, bălegar proaspăt de bovine şi apă.
Plantatul propriu-zis: se azeaza pomul in groapa, se pune pamantul peste radacini, astfel incat toate radacinile pomului sa fie acoperite cu pamant si se taseaza bine solul, ulterior se uda cu cca. 10 litri apa. Puncul de altoire al pomului trebuie sa ramana la nivelul solului.
Ing Boja Marieta 0733 925 472
Ing Roman Paula 0725 924 293
Dr.Ing.Roman Marius 0722 519 934
magazin@pepinierele-roman.ro
www.pepiniereleroman.ro
www.pomifructiferi.com
Copyright 2022 © www.pepinierele-roman.ro