3 lei TVA inclus
Descriere: Planta este viguroasa, cu port rasfirat, cu frunzişul rezistent la boli. Fructul de marime mijlocie (10-12 g), are forma conica globuloasa, insertia caliciului este la nivelul fructului cu sepalele etalate si aderenta slaba, achenele sunt adâncite. Epiderma este de culoare roşu aprins,cu luciu mijlociu. Pulpa de culoare rosu deschis, fermitate mijlocie, gust echilibrat. Epoca de coacere a fructelor este foarte timpurie, iar productia este de circa 350 g/planta.
Etapele care trebuiesc parcurse la plantarea capsunului sunt următoarele:
Pichetarea terenului – distant dintre randuri 0,8 – 1 m si distanta dintre plante pe rand 25 – 30 cm .
Fasonarea constă în îndepărtarea resturilor de filamente, frunze uscate şi reducerea aparatului foliar la 1-2 frunzuliţe.
Mocirlirea se realizează prin introducerea sistemului radicular într-un amestec de consistenţa smântânii realizat din pământ (de preferinţă galben), bălegar proaspăt de bovină şi apă.
Plantatul propriu-zis implică trei operaţiuni:
* execuţia gropii cu plantatorul sau cu sapa la 10-15 cm adâncime;
* introducerea stolonilor în gropi;
* strângerea si tasarea pământului pe lângă rădăcini, astfel încât acestea să facă masă cu solul.
Irigarea este obligatorie după plantare, iar in zonele mai secetoase sau pe terenuri nisipoase si in timpul vegetaţiei, după înflorit si la creşterea fructelor.
La plantare se va tine cont de urmatoarele:
* poziţia rădăcinilor care trebuie să fie perfect verticală şi dreaptă în gropi;
* coletul stolonilor să fie la nivelul solului;
* mugurele central să fie deasupra solului;
* solul să fie bine tasat prin călcare în jurul plantelor, astfel că, la prinderea uşoară de frunze, plantele să opună rezistenţă;
Ing Boja Marieta 0733 925 472
Ing Roman Paula 0725 924 293
Dr.Ing.Roman Marius 0722 519 934
magazin@pepinierele-roman.ro
www.pepiniereleroman.ro
www.pomifructiferi.com
Copyright 2022 © www.pepinierele-roman.ro