Pomi fructiferi și material săditor, aclimatizați la noi in țară.

Natura nu face nimic in zadar!

Reduceri!

Castan comestibil

PRET: 

Reducere 30%
Prețul inițial a fost: 100 lei.Prețul curent este: 70 lei.  TVA inclus

84 în stoc

Perioada de coacere:
Ambalare cu atentie
Livrarile la domiciliu se realizeaza prin curierat
Calitate si garantie
Categorie:
Descriere
Instrucțiuni de plantare

Descriere: Castanul comestibil este un arbore foios, cu rădăcină rămuroasă, tulpina dreaptă, cilindrică, de dimensiuni mari, înflorește în iunie-iulie și este una din speciile de plante care are flori monosexuate situate pe aceeași plantă, dar separate. Florile de ambele sexe sunt dispuse pe două niveluri diferite, cele masculine în partea superioară a plantei, iar cele feminine în partea sa inferioară. Castanul comestibil înflorește mai târziu decât alte specii de castan. Ambele tipuri de flori apar la sfârșitul lui iunie și începutul lui iulie și dureză până când fecundarea celor feminine este realizată. Înspre toamnă, florile feminine evoluează dintr-un singur receptacul îngroșat în 3-7 fructe independente, ce sunt protejate de o manta țepoasă.

Coacerea completă are loc la mijlocul luni octombrie cand mantaua se deschide progresiv, lăsând să se vadă fructele coapte, a căror coajă are culoare maroniu-castanie lucitoare.

Castanele se consumă sub diferite forme, fierte, prăjite, congelate și marron glacé.

Proprietăți

Castanele au proprietăți medicinale și de altă natură. Au multe calorii (370 la 100 de grame), conțin 48% apă, multe săruri și sunt o sursă bună de proteine ​​și carbohidrați.

În plus, castanele conțin vitaminele B1 și B2, esențiale pentru transformarea alimentelor în energie și pentru buna funcționare a sistemului nervos, precum și vitamina C și acid folic.

De asemenea, au un conținut mare de calciu (pentru transmiterea impulsurilor nervoase și întărirea oaselor și a dinților), magneziu (proprietăți antidepresive și esențiale pentru sănătatea părului), fosfor (pentru oase și vedere), fier, sodiu și potasiu.

  • Planta se livreaza la ghiveci
  • Destinatie : utilizarea fructelor pentru consum
  • Perioada de plantare: octombrie-noiembrie/februarie-martie si ferestrele iernii
Polenizatori:

Plantatul propriu-zis

  • Se săpa o groapă de două ori mai largă decât ghiveciul plantei și de aceeași adâncime pentru a permite rădăcinilor să se stabilească corect.
  • Plasează planta în groapă, având grijă ca partea superioară a rădăcinilor să fie la nivelul solului. Compactează solul și udă bine după plantare.

Copyright 2022 © www.pepinierele-roman.ro

2
    2
    Cosul tau
    Hinnonmaki alb
    1 X 15 lei  TVA inclus = 15 lei
    Hinnonmaki rosu
    1 X 15 lei  TVA inclus = 15 lei