35 lei TVA inclus
Descriere: Pom de vigoare mijlocie, produce din abundenta si constant. Soi rezistent la boli. Fructul este mijlociu spre mare, in jur de 200 g, de forma conica, cu pielita subtire, neteda, de culoare galbena, patata cu rosu, pe partea insorita. Pulpa este de culoare alba, dulce, fondanta, fara sclereide, foarte suculenta si foarte aromata. Fructele se pot consuma imediat dupa recoltare, cand pulpa este crocanta, dar se pot pastra in beci pentru o perioada de cca. 2 – 3 sapatmani, timp in care pulpa devine fondanta si zemoasa in acelasi timp, foarte placuta la gust si aroma deoasebita. Soiul este foarte vechi si cu origine din bazinul pomicol Muscel – Arges, rezistent la boli si daunatori.
Abatele Fetel, Williams, Cure, etc.
Etapele care trebuiesc parcurse la plantarea pomilor fructiferi sunt următoarele:
Săpatul gropilor – la 40x40x40cm in teren desfundat, pana la 60x60x40cm in teren nedesfundat.
Fasonarea constă în eliminarea rădăcinilor vătămate, reîmprospătarea radacinilor prin scurtarea vârfurilor la cele lungi.
Mocirlirea se realizează prin introducerea sistemului radicular într-un amestec de consistenţa smântânii realizat din pământ, bălegar proaspăt de bovine şi apă.
Plantatul propriu-zis: se azeaza pomul in groapa, se pune pamantul peste radacini, astfel incat toate radacinile pomului sa fie acoperite cu pamant si se taseaza bine solul, ulterior se uda cu cca. 10 litri apa. Puncul de altoire al pomului trebuie sa ramana la nivelul solului.
Ing Boja Marieta 0733 925 472
Ing Roman Paula 0725 924 293
Dr.Ing.Roman Marius 0722 519 934
magazin@pepinierele-roman.ro
www.pepiniereleroman.ro
www.pomifructiferi.com
Copyright 2022 © www.pepinierele-roman.ro