Reducere 21%
95 lei TVA inclus
Descriere: Clementinul este un arbore care produce citrice, un hibrid dintre mandarin și portocal. Primăvara, clementinul face flori albe, parfumate. Acestea se transformă în fructe portocalii strălucitoare, gata pentru a fi culese din noiembrie până în ianuarie. Clementinele sunt un tip de mandarină, iar fructele lor sunt ușor de curățat, practic fără semințe, suculente și mult mai puțin acide decât portocalele tradiționale.
Recomandari: A se evita bataia directa a soarelui de vara. La schimbarea ghiveciului se va folosi un ghiveci cam cu un sfert mai mare in diametru decat diametrul ghiveciului initial. Folositi un pamant de calitate. Se administreaza ingrasamant pentru citrice din martie pana in august la doua saptamani. Se recomanda culegerea fructelor la coacere pentru a permite aparitia florilor. Pentru stimularea infloririi se recomanda ca in apa de udare sa fie lasate sa rugineasca cateva cuie. Citricele au nevoie de mult fier pentru a inflorii si pentru a pastra fructele.
Udare: Se evita baltire apei in farfurie. In timpul ierni se uda la cca. 10-15 zile , iar in timpul perioadei de vegetatie o data pe saptamana, fara sa lasati pamantul sa se inmoaie si apa sa stagneze sub ghiveci. Citricelor le putrezesc usor radacinile . Apa dedurizata sau prea rece duce la caderea frunzelor. Este recomandat ca in perioada de vegetatie si de iarna sa vaporizati (stropiti) frunzele cu apa intre doua udari.
Etapele care trebuiesc parcurse la plantarea pomilor fructiferi sunt următoarele:
Săpatul gropilor – la 40x40x40cm in teren desfundat, pana la 60x60x40cm in teren nedesfundat.
Fasonarea constă în eliminarea rădăcinilor vătămate, reîmprospătarea radacinilor prin scurtarea vârfurilor la cele lungi.
Mocirlirea se realizează prin introducerea sistemului radicular într-un amestec de consistenţa smântânii realizat din pământ, bălegar proaspăt de bovine şi apă.
Plantatul propriu-zis: se azeaza pomul in groapa, se pune pamantul peste radacini, astfel incat toate radacinile pomului sa fie acoperite cu pamant si se taseaza bine solul, ulterior se uda cu cca. 10 litri apa. Puncul de altoire al pomului trebuie sa ramana la nivelul solului.
Ing Boja Marieta 0733 925 472
Ing Roman Paula 0725 924 293
Dr.Ing.Roman Marius 0722 519 934
magazin@pepinierele-roman.ro
www.pepiniereleroman.ro
www.pomifructiferi.com
Copyright 2022 © www.pepinierele-roman.ro