Pomi fructiferi și material săditor, aclimatizați la noi in țară.

Natura nu face nimic in zadar!

Reduceri!

Ciprian / M 106

PRET: 

Reducere 15%
17 lei  TVA inclus

79 în stoc

Perioada de coacere:
25 septembrie – 10 octombrie
Ambalare cu atentie
Livrarile la domiciliu se realizeaza prin Fan Courier
Calitate si garantie
SKU: RM - 650-1 Categorie: Etichete: ,
Descriere
Instrucțiuni de plantare

 

ORIGINE: soi obtinut la Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultura Voinesti, din combinatia Prima x Starkrimson, omologat in anul 1988
Descriere: Pom de vigoare medie, fructifica predominant pe formațiuni scurte (țepușe). Este imun la rapăn și cu rezistenta mare la făinare, este rezistent la arsura bacteriana. Fructul este de mărime medie spre mare (140 – 160 g.). Are forma sferica, sferic-tronconica, cu cele 5 proeminente către cavitatea caliciala, asemănându-se cu soiul Starkrimson. Epiderma este neteda, grosime medie, slab unsuroasa, culoarea de fond este rosu închis spre grena, acoperind relativ întreaga suprafață a fructului, lenticele ușor vizibile. Pulpa este crem, fina, crocanta, suculenta, aromata, gust bun pana la foarte bun. Este un soi precoce cu o capacitate de producție buna, cu o medie de 49,5 t/ha.
  • Portaltoi : M 106
  • Destinatie :  utilizarea fructelor pentru consum in stare proaspata.
  • Perioada de consum :  de la recoltare pana in lunile martie – aprilie.
  • Perioada de plantare: octombrie-noiembrie/februarie-martie si ferestrele iernii
Polenizatori:

Etapele care trebuiesc parcurse la plantarea pomilor fructiferi sunt următoarele:

Săpatul gropilor – la 40x40x40cm in teren desfundat, pana la 60x60x40cm in teren nedesfundat.

Fasonarea constă în eliminarea rădăcinilor vătămate, reîmprospătarea radacinilor prin scurtarea vârfurilor la cele lungi.

Mocirlirea se realizează prin introducerea sistemului radicular într-un amestec de consistenţa smântânii realizat din pământ, bălegar proaspăt de bovine şi apă.

Plantatul propriu-zis: se azeaza pomul in groapa, se pune pamantul peste radacini, astfel incat toate radacinile pomului sa fie acoperite cu pamant si se taseaza bine solul, ulterior se uda cu cca. 10 litri apa. Puncul de altoire al pomului trebuie sa ramana la nivelul solului.

Inscrie-te in grupul nostru de Facebook pentru sfaturi, intrebari, pareri, etc. CLICK AICI!
Pentru orice nelamurire va rugam sa ne contactati la:

Copyright 2022 © www.pepinierele-roman.ro

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la shop