Pomi fructiferi și material săditor, aclimatizați la noi in țară.

Natura nu face nimic in zadar!

Reduceri!

Carmela

PRET: 

Reducere 20%
20 lei  TVA inclus

25 în stoc

Perioada de coacere:
10-20 iunie
Ambalare cu atentie
Livrarile la domiciliu se realizeaza prin Fan Courier
Calitate si garantie
SKU: RM- 377 Categorii: , Etichete: ,
Descriere
Instrucțiuni de plantare

 

 

Origine: soi obtinut la SCDP Baneasa din incrucisarea soiurilor Farmigdale x NJA 20 si omologat in anul 2002.

Descriere: Pomul este mediu viguros, cu fructificare pe buchete de mai tipic de cais si cires inserate pe ramuri de 2 ani. Fructul este mare (95 – 100 g), sferic alungit, cavitatea pedunculara este mediu de adanca si de larga, brazda ventrala fiind mediu adânca. Epiderma este lucioasa, de culoare galbena – portocaliu intens, acoperita cu rosu carmin pe ¾ din suprafata fructului. Pulpa portocalie, consistenta este ferma, gust dulce usor acidulat, cu aroma placuta specifica caiselor. Sâmburele este neaderent la pulpa. Pomul intra repede pe rod, avand o productie de 38 – 40 kg/pom, rezistent la bolile specifice caisului si la ger.

  • Portaltoi : Mirobolan
  • Destinatie : utilizarea fructelor pentru consum in stare proaspata si pentru procesare sub forma de sucuri, nectaruri, piureuri.
  • Perioada de plantare: octombrie-noiembrie/februarie-martie si ferestrele iernii.
Polenizatori:

Etapele care trebuiesc parcurse la plantarea pomilor fructiferi sunt următoarele:

Săpatul gropilor – la 40x40x40cm in teren desfundat, pana la 60x60x40cm in teren nedesfundat.

Fasonarea constă în eliminarea rădăcinilor vătămate, reîmprospătarea radacinilor prin scurtarea vârfurilor la cele lungi.

Mocirlirea se realizează prin introducerea sistemului radicular într-un amestec de consistenţa smântânii realizat din pământ, bălegar proaspăt de bovine şi apă.

Plantatul propriu-zis: se azeaza pomul in groapa, se pune pamantul peste radacini, astfel incat toate radacinile pomului sa fie acoperite cu pamant si se taseaza bine solul, ulterior se uda cu cca. 10 litri apa. Puncul de altoire al pomului trebuie sa ramana la nivelul solului.

Inscrie-te in grupul nostru de Facebook pentru sfaturi, intrebari, pareri, etc. CLICK AICI!
Pentru orice nelamurire va rugam sa ne contactati la:

Copyright 2022 © www.pepinierele-roman.ro

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la shop