Pomi fructiferi și material săditor, aclimatizați la noi in țară.

Natura nu face nimic in zadar!

Cap de Pisică – Poienarii de Mușcel

PRET: 

35 lei  TVA inclus

Stoc epuizat

Perioada de coacere:
10 - 20 octombrie
Ambalare cu atentie
Livrarile la domiciliu se realizeaza prin curierat
Calitate si garantie
SKU: 21864 Categorie:
Descriere
Instrucțiuni de plantare

Descriere: Pom de vigoare mijlocie, produce din abundenta si constant. Soi rezistent la boli. Fructul este mare, in jur de 200 – 250 g, de forma conica, cu pielita subtire, neteda, de culoare maro/ruginie, la maturitate deplina de consum, respectiv dupa cca. doua luni de pastrare, in conditii de beci sau magazii racoroase. Pulpa este de culoare alba, dulce, fondanta, fara sclereide, foarte suculenta si foarte aromata. Fructele se pot consuma, dupa o perioada de pastrare de cca. 2 – 3 luni, timp in care pulpa devine fondanta si zemoasa in acelasi timp, foarte placuta la gust si aroma deosebita. Perioada de consum a fructelor prelungindu-se, pana la sfarsitul lunii februarie si chiar in luna martie.

Soiul foarte vechi, cu origine din bazinul pomicol Muscel – Arges si Voinesti – Dambovita (clona diferita), rezistent la boli si daunatori.

  • Portaltoi : Pyrus pyraster
  • Destinatie :  utilizarea fructelor pentru consum in stare proaspata si pentru industrializare.
  • Perioada de consum: fructele pot fi pastrate 4-5 luni de la recoltare
  • Perioada de plantare: octombrie-noiembrie/februarie-martie si ferestrele iernii

Etapele care trebuiesc parcurse la plantarea pomilor fructiferi sunt următoarele:

Săpatul gropilor – la 40x40x40cm in teren desfundat, pana la 60x60x40cm in teren nedesfundat.

Fasonarea constă în eliminarea rădăcinilor vătămate, reîmprospătarea radacinilor prin scurtarea vârfurilor la cele lungi.

Mocirlirea se realizează prin introducerea sistemului radicular într-un amestec de consistenţa smântânii realizat din pământ, bălegar proaspăt de bovine şi apă.

Plantatul propriu-zis: se azeaza pomul in groapa, se pune pamantul peste radacini, astfel incat toate radacinile pomului sa fie acoperite cu pamant si se taseaza bine solul, ulterior se uda cu cca. 10 litri apa. Puncul de altoire al pomului trebuie sa ramana la nivelul solului.

Inscrie-te in grupul nostru de Facebook pentru sfaturi, intrebari, pareri, etc. CLICK AICI!
Pentru orice nelamurire va rugam sa ne contactati la:

Copyright 2022 © www.pepinierele-roman.ro

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la shop