Telefon: 0733 92 54 72 / 0725 924 293

Despre Pepinierele Roman

Inmultim toate speciile de pomi fructiferi, cu o varietate de peste 120 soiuri, cu o experienta de peste 18 ani in domeniu.
Materialul saditor este aclimatizat pentru conditiile pedoclimatice din Romania, fiind certificat, autentic, liber de viroze, respectiv insotit de pasaport fitosanitar individual.
Experienta cumulata in timp ne recomanda. Pepinierele Roman a furnizat material saditor pentru realizarea de plantatii, din resurse financiare provenite din fonduri europene, cat si resurse proprii. Totodata diversitatea oferita de Pepinierele Roman, o recomanda ca fiind una dintre cele mai complexe pepiniere din tara.

Pepiniera produce pe langa pomi fructiferi si o gama variata de arbusti fructiferi (coacaz, zmeur, mur, afin, catina, aronia, gojii), capsun, vita-de-vie (soiuri de masa si soiuri de vin), precum si peste 25 soiuri trandafiri.
Specialisti nostri va ofera consultanta de specialitate, respectiv gasirea solutiilor optime privind alegerea materialului saditor (specie/soi/portaltoi), alegerea sistemului de cultura, plantarea si intretinerea plantatiilor pomicole (aplicarea tehnologiilor adecvate), in vederea obtinerii de plantatii care sa-si atinga scopul pentu care au fost infiintate (comercial, familial sau mixt).

De ce noi?

Experienta cumulata in timp ne recomanda. Pepinierele Roman a furnizat material saditor pentru realizarea de plantatii, din resurse financiare provenite din fonduri europene, cat si resurse proprii.
Materialul saditor este aclimatizat pentru conditiile pedoclimatice din Romania, fiind certificat, autentic, liber de viroze, respectiv insotit de pasaport fitosanitar individual.
Specialisti nostri va ofera consultanta de specialitate, respectiv gasirea solutiilor optime privind alegerea materialului saditor (specie/soi/portaltoi), alegerea sistemului de cultura,

Ce facem?

Producem pomi fructiferi. Materialul săditor posedă certificat de calitate. Produse şi servicii: pomi fructiferi, viţă de vie, arbuşti fructiferi, plante dendrologice, înfiinţare plantaţii pomicole, întreţinere, consultanţă de specialitate, amenajări.

Dr. ing MARIUS VIOREL ROMAN

Curriculum vitae

NUME: ROMAN
PRENUME: MARIUS VIOREL
PROFESIA: INGINER HORTICULTOR

STUDII:

 • Liceul Grupul Scolar Agricol Baneasa" Bucuresti promotia 1993, specializarea Horticultura.
 • Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti Facultatea de Horticultura, promotie 1998.
 • Studii aprofundate in cadrul USAMV Bucuresti, specializarea Valorificarea ecosistemelor pomicole prin tehnologii de cultura nepoluanta absolvita in anul 1999.
 • Doctor in Stiinte horticole cu teza de doctorat "Cercetari privind efectul aplicarii unor verigi tehnologice in vederea sporirii productiei si calitatii fructelor la cais, material saditor".
 • Cercetator stiintific gradul III din data de 01.06.2007 in baza deciziei nr. 29/31.05.2007 emisa de ICDP Pitesti Maracineni. Doctor in Stiinte horticole cu teza de doctorat "Cercetari privind efectul aplicarii unor verigi tehnologice in vederea sporirii productiei si calitatii fructelor la cais, material saditor".
 • Cercetator stiintific gradul III din data de 01.06.2007 in baza deciziei nr. 29/31.05.2007 emisa de ICDP Pitesti Maracineni CERCETARI PERSONALE.
 • Cercetari privind aplicarea unotr verigi tehnologice in vederea sporirii productivitatii si calitatii fructelor la cais,material saditor.
 • Cercetari privind longevitatea cais,material saditorului, functie de soi si factorii care influenteaza longevitatea cais,material saditorului.
 • Cercetari privind taierile de regenerare la speciile: cais,material saditor, cires si prun.
 • Comportarea unor soiuri de cais,material saditor la fluctuatiile ample de temperatura de la sfarsit de iarna inceput de primavara.
 • Cercetari privind comportamentul unor portaltoi noi pentru piersic si nectarin.
LISTA DE LUCRARI PUBLICATE:
 • Viorica Balan, Marius Roman, Antonia Ivascu, Petre Gherghe, Adriana Nitu, Zenovia Dimulescu, Maria Serban, Florin Miu, 2001 - Comportarea unor soiuri de cais la fluctuatiile ample de temperatura de la sfarsit de iarna inceput de primavara in conditiile Campiei Romane.
 • Balan Viorica, Oprea Maria, Tudor Valerica, Roman Marius, 2002 Soiuri noi omologate de cais cu maturare extratimpurie.
 • Lenuta Chira, Elena Stoian, Adrian Chira, Roman Marius, 2004Concerning the Gray Mold (Botrytis cinerea) Control on Apricot Fruits by Postharvest Heat Treatment.
 • Lenuta Chira, Chereji Viorel, Roman Marius, 2005 Caisul si piersicul, s.a.